Praktijkvoorbeelden Leerling 2020

Gedeeld leiderschap creëer je zo

Het februarinummer van het onderwijsvakblad Van 12 tot 18 ging over schoolleiders. Hierin ook aandacht voor het veranderkrachttraject dat door Schoolinfo is opgezet. “Het is een tool om gedeeld leiderschap te creëren”, aldus Ronald Schaefer van het Corlaer College. Bekijk het artikel. Schoolinfo heeft ook meegewerkt aan het maartnummer van Van 12 tot 18 dat in het teken van gepersonaliseerd leren stond. Bekijk ook deze artikelen

Ontdek de 9 verandervragen

Om scholen te ondersteunen bij het realiseren van hun veranderingen heeft Schoolinfo een basisplan Veranderaanpak opgesteld. Het plan bestaat uit 9 verandervragen. Door het beantwoorden van de vragen biedt het scholen een instrument van zelfreflectie. Zijn we nog wel op de goede weg of is bijsturing nodig? Ontdek de 9 verandervragen

Gepersonaliseerd leren: wat merkt de leerling?

In samenwerking met Scholieren.com heeft Leerling 2020 een enquête gehouden onder leerlingen over gepersonaliseerd leren en ict. Hoofdvraag: wat merkt de leerling van deze ontwikkeling? Bekijk de resultaten

Aandacht voor de leerlabs in De Nieuwe Meso

In De Nieuwe Meso stonden een aantal artikelen over de Leerling 2020 leerlabscholen. Lees de portretten van schoolleiders en docenten die gepersonaliseerd leren vormgeven in hun scholen. Bekijk de artikelen via Leerling 2020