Schoolleidersbijeenkomst vo en docentencongres 2017

Kijk naar hoe ik in de klas presteer in plaats van op een toets

“Goede communicatie en begeleiding van een vertrouwenspersoon op school”, “Weg met de hokjes vmbo, havo, vwo” en “Hoe geweldig zou het zijn als we geen cijfers hebben?” Zomaar enkele uitspraken van aanwezige leerlingen tijdens de eerste bijeenkomst Schoolleiders voor de Toekomst. Bekijk het artikel.

Sluit aan bij Schoolleiders voor de Toekomst

Schoolinfo ondersteunt en faciliteert de groep Schoolleiders voor de Toekomst bij het opzetten van een brede, landelijke beweging van schoolleiders. Hun doel is om initiatieven op het gebied van het anders organiseren van leren te bundelen en te kijken naar wat het onderwijs van morgen nodig heeft. De groep ziet de schoolleider als de verbinder voor alle initiatieven voor modernisering. Wil jij ook de omslag maken? Dan nodigen wij je uit om mee te komen praten, denken en doen. Neem contact op via schoolleiders@schoolinfo.nl.

Docentencongres

Het docentencongres over gepersonaliseerd leren op 9 maart in Hilversum was op twee manieren een speurtocht. Vanwege de festivalopzet met blokkenschema en een groot aanbod kon je je eigen route kiezen. Daarnaast wilden veel docenten antwoord vinden op de vraag: hoe ga ik gepersonaliseerd lesgeven?