Your address will show here +12 34 56 78

Nieuwsberichten
School

Een digitaal portfolio als leerlingvolgsysteem: dat is de wens van drie totaal verschillende scholen. Daarom besloten zij om hun krachten te bundelen en een versnellingsvraag in te dienen. De PO-Raad en Kennisnet ondersteunen de scholen op weg naar h..

Lees meer
School

Ook dit schooljaar start de Leergang Slimmer leren met ICT; met vier bijeenkomsten over de veranderkundige kant van de inzet van ict in het basisonderwijs, speciaal voor (teams van) schoolbesturen, schoolleiders, ict-coördinatoren en (staf)medewerker..

Lees meer
School

Augmented en virtual reality in de klas, iPads in het nieuwkomersonderwijs en een leerlingvolgsysteem voor kinderen in het speciaal onderwijs. Dit zijn slechts drie voorbeelden van versnellingsvragen die de afgelopen tijd met succes zijn afgerond. Sc..

Lees meer
School

Op de website van Leerling 2020 vindt de docent een reviewpagina voor onderwijsproducten. Op deze pagina kunnen docenten een onderwijsproduct beoordelen en sterren toekennen en bekijken wat andere docenten van een onderwijsproduct vinden. Zie bijvoor..

Lees meer
School

Op de website van Leerling 2020 staan praktijkvoorbeelden van gepersonaliseerd leren van docenten in het voortgezet onderwijs. Die voorbeelden gaan onder andere over leerlingen die in gesprek zijn gegaan met leveranciers en over het inzetten van form..

Lees meer
Landelijk, School

Vanaf september 2017 kunnen scholen met een langzame internetverbinding subsidie aanvragen voor de aanleg van een snelle, toekomstbestendige internetverbinding. Na aftrek van een eigen bijdrage van € 2.500 vergoedt de overheid de helft van de aanlegk..

Lees meer
School

Welke kennis, vaardigheden en houding hebben leraren nodig voor het ontwikkelen van 21e-eeuwse vaardigheden bij kinderen in het primair onderwijs? Een vraagstuk waar Stichting WereldKidz, bestaande uit dertig basisscholen en een school voor speciaal ..

Lees meer
School

Op de vernieuwde website Leerling2020.nl vindt de docent alles over gepersonaliseerd leren in de praktijk. Onlangs is daar een reviewpagina aan toegevoegd. Op deze pagina kunnen docenten een onderwijsproduct beoordelen en sterren toekennen en bekijke..

Lees meer
VORIGE BERICHTENPagina 1 van de 12GEEN NIEUWE BERICHTEN

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

De nieuwsbrief van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT verschijnt vier keer per jaar en informeert u over de actuele onderwerpen waar het samenwerkingsverband mee bezig is.